Se apropie data de 15 mai, cea în care Starea de Urgență se va încheia, iar măsurile luate de autorități pentru protejarea populației vor fi ceva mai relaxate. În acest context, Primăria Municipiului Călărași a anunțat că a început de săptămâna trecută lucrările de întreținere ale parcurilor din oraș. În informarea instituției se arată că „Există premisele ca parcurile să fie deschise populației, cu anumite reguli, însă locurile de joacă vor rămâne închise momentan.

Lucrările efectuate de autorități constau în cosirea și curățarea ierbii, dar și măturarea aleilor. „Până astăzi, s-au realizat lucrări de cosit în Parcul Central, Parcul Luceafărului și Parcul Năvodari, iar astăzi se lucrează în Parcul Navrom, Parcul Dendrologic, Parcul Dumbrava și Parcul Constructorului. Se va acționa în toate parcurile, în următoarele zile.” mai menționează acestea.

Conform aceluiași comunicat, în noapte dintre 12 și 13 mai (marți-miercuri), se vor efectua tratamente împotriva țânțarilor și căpușelor, inclusiv în parcuri și zone verzi.

Totodată, instituția lansează și un mesaj de atenționare: „Încurajăm călărășenii, în continuare, să se protejeze individual, prin purtarea măștii de protecție, și să respecte toate sfaturile și recomandările autorităților. Specialiștii atrag atenția că o relaxare în comportamentul individual al fiecăruia dintre noi poate însemna întârzierea unei victorii în această bătălie pe care o ducem împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.