În data de 9 iunie 2020, ora 13:00, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, în parteneriat cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti, a prezentat o nouă expoziție online, numită „Parfum de epocă”, în care a fost prezentată Colecția Cristian Dumitru și Mihai Dumitru de obiecte folosite odinioară de locuitorii României.

„Expoziția cuprinde o istorie a vieții cotidiene din România între 1900 – 1950. De fapt, cuprinde obiecte pe care le foloseau bunicii și străbunicii în viața cotidiană (…) avem colecții de aparate de fotografiat, colecții de valize de călătorie, radiouri, ventilatoare din anii ‘30 și o mini-colecție de aparate de ascuțit lame de bărbierit. Puțini își dau seama că la 1900, când s-a inventat lama de bărbierit, era un obiect foarte scump, de aceea multe firme s-au chinuit să inventeze mașinile de ascuțit lame de bărbierit. Puteți vedea aparate pentru vizualizat imagini stereoscopice, unele chiar de la 1900; radiouri din 1920 până în 1950; o mașină de cusut Singer din 1887; ustensile de bucătărie și multe piese dintr-o mică colecție de obiecte casnice – aparat de prăjit pâine, ceainic; avem și o vitrină cu jucării specifice acelor perioade. De remarcat pentru generația actuală este trăinicia acestor obiecte și abundența de produse cosmetice”, a declarat colecţionarul Cristian Dumitru.

Clipul video cu prezentarea expoziției poate fi regăsit pe pagina de Facebook a Muzeului Dunării de Jos.

De asemenea, începând de miercuri, 10 iunie, expoziţia poate fi admirată şi la sediul muzeului, între orele 09:00 şi 13:00 şi în intervalul orar 14:00 – 17:00.