În data de 5 februarie, parlamentarii PNL de Călărași Emil Dumitru, deputat, și Ciprian Pandea, senator, au organizat prima conferință de presă de după alegeri. Aceștia au atins mai multe subiecte, cum ar fi: locurile unde vor putea fi găsiți, cum vor aborda alocările de fonduri către localități și probleme locale pe care le au cu partidul adversar.

Primul care a luat cuvântul a fost Emil Dumitru, care a început prin a le comunica oamenilor faptul că audiențele pe care le va acorda în calitate de deputat se vor desfășura la sediul Partidului Național Liberal din Centrul Vechi al orașului Călărași. Un alt loc în care vor avea loc astfel de audiența va fi în Oltenița, sediu care va fi împărțit cu senatorul Ciprian Pandea. În schimb, Pandea va acorda audiențe în sediul PNL din apropierea Colegiului Agricol, însă va fi prezent și în Dragalina.

Comisiile din care fac parte cei doi parlamentari sunt: Ciprian Pandea- membru în Comisia pentru administrație publică și secretar în Comisia pentru comunicații, iar Emil Dumitru este membru în Comisia de agricultură.

Deputatul Emil Dumitru declară că nu și-a propus să facă o „inflație” de proiecte de acte normative. Acesta a continuat: „Numai în ședința de săptămâna trecută am respins pe bandă rulantă proiecte de acte normative care, practic, au fost depuse doar ca să fie depuse. Vreau să facem niște proiecte de acte normative care se și transpun în legi, care să fie utile sectorului agroalimentar. Ținând cont de faptul că județul Călărași este eminamente agricol, e clar că avem nevoie de o îmbunătățire a legislației în acest domeniu.”. Dumitru a mai menționat faptul că, în perioada următoare, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală va fi alocată o sumă de 2.100.000.000 de euro pentru măsuri de tranziție. „Vom face o caravană în toate localitățile, indiferent de coloratura politică, să putem face cât mai multe proiecte pe care fermierii să le acceseze. Județul Călărași, din păcate, nu este campion la absorția de fonduri europene.”, punctează deputatul.

Nu în ultimul rând, Dumitru a atacat subiectul „foarte sensibil” al funcționarilor din cadrul Consiliului Județean și din Primărie cărora, conform deputatului, le sunt cerute diverse rapoarte și le este solicitată demisia. Una dintre persoanele aflate în această situație menționate de către deputat este Alexandru Drăgulin, directorul demisionar al Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân. Emil Dumitru afirmă că „Se vrea să se pună oameni în funcțiile publice pe criterii de clientelă politică. Eu cred că a venit momentul să trecem de la nivelul ăsta de războaie mici, în care funcționarii care au vechime și experiență, și care au dovedit prin activitatea lor profesională că au produs beneficii comunității (…) primesc amenințări, amenzi și așa mai departe.”. Deputatul spune că, pentru funcționarii aflați în astfel de situații, vor aduce un avocat pentru a îi sprijini.

Ciprian Pandea spune că urmează să se întâlnească în această săptămână cu o parte dintre primarii din județ „nu doar galbeni”, după cum a ținut să menționeze, și cu președintele Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, pentru a discuta viitoare proiecte de investiții în județ. „Ne interesează foarte mult infrastructura sanitară, cred că putem suplimenta acea promisiune din campanie cu 15 dispensare. Am avut o discuție inclusiv cu primarul Municipiului Oltenița, care va demara (construcția pentru, n.r.) un nou corp de spital în Oltenița, pentru că ne interesează sănătatea oamenilor.”, a declarat senatorul. Acesta a menționat, în ceea ce privește Programul Național de Dezvoltare Locală, că acordarea fondurilor prin intermediul acestui program a fost făcută după gradul de realizare al lucrărilor, și nu după culoarea politică a administrației care a depus proiectul.

Senatorul Ciprian Pandea a ținut să le reamintească cetățenilor faptul că toate proiectele inaugurate în prezent de către primarul Marius Dulce au fost realizate de administrația lui Daniel Drăgulin. „În special cele inaugurate pe fonduri europene durează niște ani până se implementează, motiv pentru care ne-am bucura cu toții să nu uite cine a demarat acele proiecte și să aibă bunul simț să spună că sunt proiectele administrației PNL.”, a punctat Pandea.

Ciprian Pandea a spus că Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și al Administrației, Cseke Attila, și-a exprimat intenția de a face o vizită în județul Călărași. Senatorul i-a propus comuna Dragalina, unde se află mai multe investiții realizate prin PNDL.

Parlamentarii reiterează faptul că și-ar dori să se realizeze câte un dispensar medical în fiecare localitate: „Nu avem o listă predefinită; în funcție de dorințele fiecăriei localități, dacă toate cele 55 de localități vor dori să facă, noi suntem de acord.”, afirmă Ciprian Pandea. „Pandemia ne-a demonstrat că avem nevoie de investiții în infrastructura spitalicească; cred eu că este binevenită o astfel de investiție în fiecare localitate.”, spune Emil Dumitru.

Cei doi parlamentari au răspuns și întrebărilor cu privire la numirea viitorului Prefect al județului Călărași, care ar urma să vină din partea Partidului Național Liberal, spunând că mai multe persoane și-au exprimat intenția, dar încă nu a fost luată o decizie. Din spusele celor doi, viitorul prefect ar urma să fie numit în cursul lunii curente. În schimb, aceștia au confirmat faptul că una dintre cele două poziții de subprefect îi revine Alianței USR-Plus.