PNL Călăraşi a desemnat candidaţii pentru alegerile locale din Lehliu Gară şi Unirea. Cei doi candidaţi desemnaţi sunt: Aurica Pârlea pentru comuna Unirea şi Laurenţiu Bănescu pentru oraşul Lehliu Gară. Scrutinul local parţial pentru alegerea primarului în oraşul Lehliu Gară şi comuna Unirea va avea loc în 11 iunie 2017. În cele două localităţi, funcţia a rămas vacantă ca urmare a demisiei fostului primar Iulian Iacomi după ce acesta a câştigat un mandat de deputat, iar în comuna Unirea după ce fostul primar Dan Nica a fost găsit incompatibil de ANI. Astfel, în data de 27 mai a.c., începe campania electorală în cele două localităţi călărăşene.

La conferinţa de presă de prezentare a celor doi candidaţi, au fost prezenţi preşedintele PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin însoţit de cei doi prim-vicepreşedinţi ai partidului, Constantin Corbu şi Gheorghe Dobre.

Aurica Pârlea: “Sunt născută în 4 mai 1952. De la vârsta de 29 de ani am fost primar al comunei Unirea (1981-1990 şi 2004-2008). Atâta vreme cât am lucrat în interesul comunităţii m-am zbătut să realizez şi să fiu de folos comunităţii. În mandatul meu de primar 2004-2008 am realizat un cămin de bătrâni. Nu sunt lipsită de modestie, dar în aceeaşi perioadă au început lucrările şi în comuna Vâlcelele şi Vasilaţi iar singurul cămin care funcţionează la ora asta este cel din comuna Unirea”. După prezentarea realizărilor din mandatul de primar, Aurica Pârlea a declarat că se înscrie în această competiţie politică pentru că la nivelul comunei Unirea este singurul candidat de care PSD are teamă.

Laurenţiu Bănescu: “Am 50 de ani. Sunt de profesie jurist. Momentan sunt angajat al OCPI Călăraşi în funcţia de registrator. Politic sunt membru PNL din 2014. Sunt consilier judeţean şi membru ATOP. Candidez în primul rând pentru că sunt născut şi crescut în Lehliu Gară. Îmi doresc să aduc un aport la oraşul natal, mai ales la actul administrativ. Voi atrage fonduri europene şi medici pentru satele din Lehliu”.