Ziua Sfântului Andrei, 30 noiembrie, vine, la fel ca în fiecare an, cu un eveniment îndrăgit de locuitorii orașului: deschiderea patinoarului în aer liber din centru. O sută de perechi de patine îi așteaptă pe călărășeni între orele 10:00 și 22:00 pentru a se bucura de cei 300 de metri pătrați de gheață pe care Primăria Municipiului Călărași îi amenajează în fiecare an. O serie de patinaj durează o oră și 30 de minute, iar prețul închirierii unei perechi de patine este, la fel ca în anii precedenți, de 5 lei/persoană/serie.

Pentru ca totul să se desfășoare în condiții normale este nevoie să fie respectate unele reguli, dintre care amintim: accesul se face pe baza cărții de identitate sau a carnetului de elev; patinele nu pot fi transmise de la o persoană la alta, având la dispoziție posibilitatea și de a folosi propriul echipament, se patinează doar în sensul acelor de ceasornic etc.

Se recomandă folosirea de echipament de protecție format din cască, cotiere și genunchere.

Patinoarul va fi deschis până la data de 30 ianuarie 2020, cu excepția zilelor de 25 decembrie, 31 decembrie și 1 ianuarie. De asemenea, programul poate suferi modificări în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice și de solicitări cu privire la utilizarea pistei.