CSM Călăraşi a premiat patru pugilişti care au obţinut rezultate deosebite la Campionatul European de Cadeţi şi la Campionatele Naţionale Individuale de Juniori. Cei patru sportivi călărăşeni premiaţi sunt: Mădălin Popescu, care a cucerit medalia de aur la Campionatul Naţional de Juniori;  Valentin Dumbravă, care a câştigat medalia de aur la Campionatul Naţional de Juniori; Tavi Dobre, care a obţinut medalia de aur la Campionatul Naţional de Juniori, şi Marco Antonio, care a primit medalia de bronz la Campionatul European de Cadeţi.

Dumitru Chirilă: „Felicit sportivii şi antrenorii lor pentru aceste rezultate deosebite”

 Directorul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, Dumitru Chirilă, a felicitat atât boxerii, cât şi antrenorii pentru rezultatele obţinute. „În activitatea noastră avem şi multe momente plăcute. Acesta este unul dintre ele. De fapt, a început prin pregătirea şi participarea sportivilor noştri la campionatele naţionale individuale de juniori şi, foarte important, la Campionatul European de Cadeţi, la aceste competiţii am avut rezultate strălucitoare. Felicit sportivii pentru aceste rezultate deosebite, felicit şi antrenorii lor şi consider că aceste merite sunt ale întregului club cu toată echipa noastră, de la bucătar până la simplu amenajator de bază. Am pregătitit o recompensă, o răsplată pentru aceste rezultate deosebite. Ele pot fi îmbunătăţite. Sportivii de la juniori se află cantonaţi în lotul naţional de la Brăila, în vederea participării la Campionatele Europene de la Albena. Sperăm că va fi o pregătire foarte bună acolo şi că rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor noastre. Voi sunteţi copii talentaţi, oarecum serioşi, oarecum spun, pentru că ştiţi că pregătirea voastră ar fi putut fi şi mai bună. Vă invit să vă ascultaţi, să vă respectaţi cu atenţie antrenorii . Clubul Sportiv Municipal nu este orice fel de club, ştiţi că misiunea noastră este performanţa sportivă, nu suntem casă de ajutor reciproc sau pensiune pentru asistaţi sociali şi aşteptăm  rezultate pe măsura susţinerii voastre în pregătire şi participării la competiţie”, a spus Chirilă.  

Constantin Bebeşelea: „Nu mergem să ne plimbăm, mergem la campionate ca să obţinem rezultate chiar foarte bune”

 Prof. Constantin Bebeşelea, antrenor în cadrul secţiei de box „Ioan Damian” a CSM Călăraşi, a afirmat că sportivii pe care îi pregăteşte sunt foarte aproape de performanţă la competiţiile la care participă. „Pentru mine nu este ceva imposibil faptul că aceşti copii trebuie să iasă campioni naţionali. Noi tot timpul am avut rezultate foarte bune la campionatele naţionale, atât la băieţi, la toate grupele de vârstă, cât şi la fete. Chiar la începutul Campionatului Naţional discutam că o să fim cam mulţi care trebuie să participăm la Campionatul European de la Călăraşi, gândindu-ne la partea financiară, pentru că este un pic mai greu. Norocul este că ne-am descurcat de data aceasta şi s-a rezolvat cât de cât cu forma de plată. Copiii sunt foarte aproape de performanţă la aceste campionate. Nu mergem să ne plimbăm, mergem acolo ca să obţinem rezultate chiar foarte bune. Nu mergem ca altă dată, ca Cenuşăreasa campionatelor europene, mergem pentru a concura cu gândul la victorie”, a menţionat Constantin Bebeşelea.

 Valentin Anghel: „Suntem siguri că putem obţine rezultate foarte bune la Campionatul European de Juniori de la Albena”

 Antrenorul din cadrul secţiei de box a Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, Valentin Anghel, susţine că nu e o surpriză pentru nimeni că pugiliştii călărăşeni s-au întors cu rezultate excelente de la competiţiile la care au luat parte, deoarece acestea au devenit deja o obişnuinţă, în fiecare an câştigându-se medalii. De asemenea, acesta a declarat că speră ca de  la Campionatul European de Juniori de la Albena sportivii să se întoarcă cu cele mai bune rezultate. În calitate de antrenor al lotului naţional de juniori, acesta are încredere deplină în cei trei boxeri călărăşeni, care participă la campionat, ştiind că pot obţine cele mai bune rezultate.

„Atât Campionatul Naţional de Juniori, cât şi Campionatul European de Cadeţi au fost două competiţii de unde CSM Călăraşi s-a întors cu rezultate excelente. Nu e o surpriză pentru noi. Probabil că nu e o surpriză nici pentru dumneavoastră pentru că v-am obişnuit an de an cu asemenea rezultate bune care vin din partea Clubului Sportiv Municipal. Aşa cum v-am spus, ştiam că putem să obţinem aceste rezultate. Nu a fost simplu, pentru că în spatele acestor rezultate se ascund o muncă imensă şi sacrificii, dar asta ne este meseria şi tot timpul ne dorim să fim cei mai buni. Am demonstrat-o încă o dată. Sperăm ca de la Campionatul European de Juniori ce va urma, unde CSM Călăraşi va fi prezent cu trei sportivi, să ne întoarcem cu rezultatele cele mai bune. În calitate de antrenor al lotului naţional de juniori am încredere în absolut toţi copiii şi sunt ferm convins că întreg lotul poate obţine nişte rezultate foarte bune la această competiţie. Îl felicit pe Marco pentru medalia de bronz pe care a obţinut-o la Campionatul European. Nu a fost uşor, a fost o competiţie grea, a fost o competiţie unde au fost în jur de 300 de sportivi, dar el s-a autodepăşit şi a reuşit să confirme încrederea pe care am avut-o în el şi să obţină o medalie de bronz. Sunt ferm convins că la următoarele competiţii poate deveni campion european. Sperăm să vină cu rezultate excelente de la Campionatul European de Juniori, care se va desfăşura la Albena. Vrem să mulţumim Clubului Sportiv Municipal şi domnului director. Începând din 2011, CSM Călăraşi, în ceea ce priveşte secţia de box, s-a clasat tot timpul în faţa altor cluburi din oraşe mult mai mari. În perioada 2011 – 2012 am avut locul I în clasamentul de final de an al federaţiei la categoria de vârstă cadeţi, în 2013 şi 2014 la juniori, între 2015 şi 2016 la tineret şi, din nou, acum, am venit cu juniorii pe primul loc. Suntem siguri că putem obţine rezultate foarte bune la Campionatul European. Nu va fi uşor pentru că aceşti copii nu au experienţa pe care o au celelalte ţări care investesc mult mai mult în sport, dar noi încercăm să facem o pregătire cât mai bună şi vom reuşi cu siguranţă să facem lucrul acesta, să venim cu rezultate mari de la campionat. Ne dorim lucrul acesta şi muncim pentru asta”, a precizat Valentin Anghel.

Directorul CSM: „Am acordat sportivilor suma maximă posibilă din sponsorizări conform Hot[rârii de Guvern nr. 1447”

 Cei patru pugilişti au fost premiaţi cu suma maximă posibilă din sponsorizări conform Hotărârii de Guvern nr. 1447/2007, respectiv 3.000 de lei.

Am acordat suma maximă posibilă din sponsorizări conform Hotărârii de Guvern nr. 1447. Noi întotdeauna mergem pe maxim, nu ne uităm la bani, deşi nu prea îi avem. Dar pe noi ne interesează doar munca şi rezultatele. Şi pe lângă eforturile noastre, ale tuturor angajaţilor clubului, putem spune că reuşim să atragem şi surse financiare pentru a răsplăti, aşa cum se cuvine, munca şi rezultatele acestor copii minunaţi. Sumele sunt la o categorie de vârstă mai mică pentru că s-au modificat reglementările financiare. În ultima vreme, prin noile modificări au crescut baremele de premiere”, a mai spus Chirilă, directorul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi.

Canotorii care au obţinut medalii de aur şi argint vor fi premiaţi

 Directorul CSM Călăraşi a adăugat că va premia şi canotorii care au câştigat medalii de aur şi argint la Campionatele Europene din Polonia. „Nu am făcut vorbire despre ultima participare a sportivilor călărăşeni  la Campionatele Europene din Polonia pentru canotori până la 23 de ani, unde sportivii călărăşeni au luat două medalii de aur şi două de argint şi amintesc doar în trecere acum de ei. O să facem o întâlnire separată pentru răsplata acestor sportivi deosebiţi. Este vorba de Alexandru Chioseaua, care a cucerit medalia de aur în proba de patru rame, Adriana Ailincăi, fostă campioană europeană de juniori şi campionă mondială de juniori. Acum, datorită valorii ei, a fost selecţionată într-o probă la Campionatul de vârstă până la 23 de ani. Şi colega ei Mădălina Caşu a obţinut medalia de argint la acest Campionat European. Sportivii noştri au 18 – 19 ani, deci, a fost o diferenţă de vârstă între sportivii noştri şi cei care majoritatea au fost la limită de vârstă, respectiv 23 de ani. Urmează să facem rost de bani şi să promovăm o altă întâlnire prin care să recompensăm şi aceste rezultate cu totul şi cu totul deosebite”,a  conchis Dumitru Chirilă.