Joi, 6 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului (DGPM) Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, la domiciliul a patru tineri bănuiţi de săvârşirea unui furt dintr-o societate comercială.

 

În perioada decembrie 2019 – prezent, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, bănuiţi de furturi din societăţi comerciale.

Astfel, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în data de 23 noiembrie 2019, în jurul orei 01:30, cei patru ar fi pătruns în interiorul unei firme din sectorul 1, folosind fără drept cheia de la uşa de acces, iar din interior ar fi sustras un seif metalic, în care se aflau mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la valoarea de 10.000 de lei.

Joi, 6 februarie a.c., au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie şi patru mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, la domiciliul celor patru tineri, aceştia fiind depistaţi şi conduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei. La momentul efectuării percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat tinerii au fost reţinuţi, totodată fiind derulate activităţi investigative pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei patru în stare de arest preventiv.

DGPM Bucureşti face precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.