Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Călăraşi a derulat, în perioada martie 2014 – martie 2015, proiectul „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărăşene prin eco-turism”, finanţat de Fondul European pentru Pescuit (FEP). În cadrul proiectului s-au stabilit patru trasee de cicloturism care se adresează atât cicliștilor de șosea, cât și cicliștilor amatori de off-road, dar și un traseu de pescuit.

Cele patru trasee de ciclism au distanțe cuprinse între 46 și 50 de kilometri, au un nivel scăzut de dificultate și pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între patru și şapte ore, fiind localizate astfel: C1 Căscioarele-Oltenița – Mânăstirea; C2 Mânăstirea – Călărași; C3 Oltenița – Dorobanțu; C4 Dorobanțu – Chiciu – Călărași.
Pasionații de pescuit vor putea folosi traseul special creat în cadrul noului program turistic, care se întinde pe o distanță de 18 kilometri, de la Călărași până la Vicina.
De asemenea, va avea loc concursul de ciclism „Cursa Dunării Călărășene” (desfășurat pe două trasee: șosea și off-road), care este organizat anual de către Unitatea Administrativ Teritorială Județul Călărași.

Turiștii interesați de cele cinci trasee anterior menționate pot închiria, în mod gratuit, zece bicilete și cinci bărci nemotorizate.