În cadrul proiectului „Mari Personalităţi Călărăşene”, Muzeul Dunării de Jos a deschis miniexpoziţia „Personalitatea lunii ianuarie – Paul Teodorescu”.

Cei interesaţi pot consulta, pe tot parcursul lunii ianuarie, lucrările care fac referire la publicistul călărășean, la sediul instituţiei din strada Progresul, nr. 4.

„Paul Teodorescu s-a născut la data de 1 ianuarie 1911, la Călărași. Fiu al avocatului Aurel Teodorescu, primar al Călărașiului, în perioada 1934 – 1938, Paul Teodorescu se dovedește un talent precoce, recunoscut de publiciștii vremii. Studii: Şcoala primară şi şase clase de liceu la Călăraşi, apoi la Liceul ‘Matei Basarab’ din Bucureşti; Facultatea de Drept şi Şcoala Superioară de Ziaristică din Paris (la data de 15 iunie 1931 a fost diplomat al Şcolii Superioare de Ziaristică). Activitate socio-profesională: preşedinte al Uniunii Studenţilor Români din Franţa (1933); redactor-şef al periodicului ‘Studentul meu’ care apare la Paris (1934); preşedintele Uniunii Studenţilor Români din Străinătate (1934). În ianuarie 1935 a participat ca delegat al României la Congresul Internaţional al Scriitorilor pentru Apărarea Culturii (Paris) alături de: André Gide, André Malraux, Thomas Mann, Henry Barbusse, Maxim Gorki,  Aldous Huxley. A lucrat în redacţia unor gazete precum: ‘Zorile’, ‘Raza’, ‘Credinţa’, ‘Pinguin’ (redactor-şef), ‘Comentar’ (redactor-şef), ‘Excelsior’ (redactor-şef). În 1936 a devenit membru al Uniunii Ziariştilor din România. Între 1936 şi 1937 a fost membru în Secţia de Presă în cadrul Uniunii Universale pentru Pace. În 1937 a fost secretar general al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. A fost redactor la ‘Poporul’ şi revista ‘Munca’ (1946). Traduceri: Anamorfoze sau magia artificială a efectelor miraculoase, 1975 ; Aberaţii sau legende ale formelor, 1972 de Jiurjis Baltrusaitis, informează Muzeul Dunării de Jos Călăraşi.