Danube Robotics RO111 organizează în data de 1 februarie 2020, începând cu ora 10:00, la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu”, prima competiție demonstrativă de robotică din cadrul BRD First Tech Challenge din Călărași. Li se vor alatura încă 12 echipe din țară.

First Tech Challenge este o competiție de robotică cu tradiție în Statele Unite ale Americii, care se adresează elevilor din clasele IX – XII şi care presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.

Competiția se desfășoară și în România din anul 2016 sub numele de First Tech Challenge România și este organizată de Asociația Nație prin Educație şi BRD. Meciurile competiționale se dispută în alianțe: două echipe în alianța albastră, două echipe în alianța roșie şi patru roboți pe un teren specific de joc. Construcția robotului este bazat pe un kit care este format din piese metalice și/sau plastic. Echipele, sub îndrumarea antrenorilor, mentorilor și împreună cu voluntari, dezvoltă strategii și construiesc roboți, bazându-se pe principii inovatoare, din inginerie.