Pe 23 octombrie, în sala de ședințe a Consiliului Județean, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului celor care au fost aleși în funcțiile de consilieri județeni și președinte al Consiliului Județean. Conform procedurilor, ședința de învestire a noului consiliu a fost prezidată de cel mai în vârstă dintre consilierii județeni aleși, Marian Dinulescu, alături de doi dintre cei mai tineri consilieri, Ioan Marin și Alexandru Vasile.

Consilierii care au fost aleși în data de 27 septembrie 2020 pentru a reprezenta județul sunt în număr de 26, după cum urmează: Ion Samoilă, Mihăiță Constantin Beștea, Ion Găman, Marian Spiridon, Laura Cristina Munteanu, Sergiu Manole, Ioan Cristian Marin, Marcel Tănasi, Laurențiu State, Virgiliu Diaconu, Cornel Gheorghe Țâncu, Valentin Barbu, Amelia Elena Giurcan, Ciprian Pandea, Cristian Robert Eremia, Marian Dinulescu, Valentin Popa, George Chiriță, Angelica Petcu, Alexandru Lucian Vasile, Valentin Dumitru Deculescu, Teodor Ionuț Miru, Toma Gheorghe, Ioan Pușcașu, Răzvan Ilie Meseșeanu și Virgil Marian Dumbravă.

Tot pe 23 octombrie a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Vasile Iliuță. Acesta a făcut și o declarație cu ocazia preluării mandatului: „Astăzi (n.r. – vineri, 23 octombrie) e un moment special pentru județul Călărași, încetează acele ordine care au fost emise în urmă cu trei luni, în urmă cu o lună, de suspendare a mea. Astăzi intrăm în drepturi, putem să spunem că continuăm proiectele județului Călărași. Aș face o trecere în revistă a mandatului 2016 – 2020: a însemnat 28 de proiecte care se află în diferite faze, ele depășesc 100 de milioane de euro. Vom continua dezvoltarea județului Călărași cu mai multe proiecte decât în mandatul anterior. Am astăzi suportul majorității în Consiliul Județean și toate promisiunile făcute în campania electorală vor deveni realitate. Salut competitorii care au pierdut, trebuie împreună să înțelegem că am depus un jurământ  ca împreună să facem ce este mai bine pentru bine locuitorilor județului Călărași. Cred că avem o responsabilitate, cred că luptele politice pe 6 decembrie trebuie să înceteze. Avem fiecare o echipă de parlamentari propusă cetățenilor. Avem speranța că vom avea o majoritate în Parlamentul României și Partidul Social Democrat va  reuși să guverneze 2020 – 2024. Pentru toate astea vă mulțumesc tuturor, mulțumesc cetățenilor județului Călărași că au avut încredere în echipa Partidului Social Democrat și în echipa Iliuță!”.

Prefectul județului, Marian Stoica, a transmis un mesaj noilor conducători ai județului: „În primul rând, vreau să vă felicit pe toți pentru mandatul obținut și profit de faptul că sunt alături de dumneavoastră la această ceremonie deosebită să vă chem și să facem un front comun, și să fim solidari în rezolvarea tuturor problemelor comunității noastre, ale județului Călărași, ale cetățenilor călărășeni pe cel puțin două fronturi: să fiți alături de mine în lupta cu nenorocitul ăsta de (corona)virus și, al doilea lucru, să identificăm potențialul acestui județ și să reușim să facem cât mai multe proiecte care să conducă la bunăstarea cetățenilor!”.