Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pe principalele artere rutiere se circulă în condițiile unui carosabil uscat, valorile de trafic fiind reduse.

Pe tronsonul kilometric 124+200 de metri – 130+800 de metri al Autostrăzii A2 București – Constanța, în zona localității Ștefan cel Mare, județul Călărași, traficul este deviat de pe sensul către București (Calea 2) pe celălalt sens (Calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție, pentru efectuarea unor lucrări de asfaltare a părții carosabile. Lucrările au termen de finalizare data de 14 mai 2020.

Pentru a permite efectuarea unor lucrări de reparații la partea carosabilă, pe toată perioada sezonului cald, circulația rutieră va fi restricționată pe sensul către Capitală al Autostrăzii A2 București – Constanța, traficul desfășurându-se deviat, pe câte o bandă, în ambele direcții, pe Calea 1 (sensul către Constanța), de la kilometrul 94 până la kilometrul 91+600 de metri.

Tot pe Calea 1 (sensul către Constanța), se circulă și între kilometrii 144 și 147 întrucât pe Calea 2 au loc lucrări de frezare și asfaltare.

Pe tronsonul kilometric 27 – 33, între localitățile Brănești, județul Ilfov și Fundulea, județul Călărași, circulația rutieră este întreruptă pe sensul către litoral al Autostrăzii A2 București – Constanța. Din acest motiv, traficul rutier se desfășoară pe calea nr. 2 (sensul către Capitală), pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Între kilometrii 17 și 23 se circulă doar pe Calea 2 (sensul către București), întrucât pe Calea 1 au loc lucrări de frezare și asfaltare.

Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.