Poliţiştii au făcut astăzi 175 de percheziţii în Bucureşti şi 20 de judeţe la o grupare specializată în infracţiuni de evaziune fiscală. Gruparea a cumpărat maşini second hand şi le-a vândut în România fără să înregistreze veniturile. Prejudiciul depăşeşte 35 milioane de lei.
Poliţiştii au efectuat cele 175 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.
Percheziţiile s-au desfăşurat în cinci dosare penale şi vizează o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand.
Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene (UE), cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate   bugetului consolidat al statului.
Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, în perioada 2018 – 2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei. (Sursa: Mediafax)