Ieri dimineaţă, polițiștii din Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 18 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.800.000 de lei, prin activități ilicite cu țigarete și tutun. 14 mandate de aducere au fost puse în executare.

 

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 18 percheziții domiciliare în județul Călărași și în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat. Din cercetări au reieșit indicii că, începând din anul 2016, membrii unei grupări ar fi desfășurat ilegal activități de preluare, desfacere, deținere, depozitare și vânzare de țigarete și de tutun mărunțit, prelucrat cu ajutorul unor instalații artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii rețelei pe raza județului Călărași sau în județele limitrofe.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 2.800.000 de lei.

Polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, iar persoanele depistate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, pentru audieri.