foto:ziuadecj.realitatea.net

La data de 19 februarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat şapte percheziţii în municipiile Bucureşti, Constanţa şi Călăraşi, la locuinţele a şase persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceştia.

 

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna noiembrie a anului trecut, cele şase persoane ar fi indus în eroare şapte producători de cereale din judeţul Alba, folosindu-se de calitatea falsă de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi ar fi contractat cumpărarea de cereale, iar pentru a crea convingerea persoanelor vătămate că s-a achitat contravaloarea acestora, le-ar fi prezentat ordine de plată, întocmite on line, emise pe un cont bancar ce aparţine unei alte societăţi comerciale care nu avea lichidităţi. Prejudiciul cauzat celor şape păgubiţi a fost estimat la 413.834 de lei.

Poliţiştii au pus în executare şase mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au fost sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa şi IPJ Călăraşi, precum şi de poliţiştii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Poliţia Sector 1.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.