Astăzi, 16 iulie, polițiștii din Giurgiu au efectuat nouă percheziții, în două județe, la domiciliile unor persoane bănuite că postau anunțuri false cu măști medicinale și comercializau ilegal tutun.

 

În această dimineaţă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, au pus în executare nouă mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Călărași și Ilfov, la persoane despre care există date și indicii că începând cu data de 16 martie 2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19.

Cei în cauză, în baza unor anunțuri postate pe rețelele de socializare, au atașat fotografii cu măști medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor.

Au fost identificate 89 de persoane vătămate.

Din cercetări, a mai rezultat că prin intermediul acelorași anunțuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

Au fost puse în executare opt mandate de aducere.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informațiilor, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.