Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorului investit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în colaborare cu autorităţile austriece (ca urmare a unui ordin european de anchetă emis de P.C.A.), au organizat activităţi într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

În urma acţiunilor, la data de 2 decembrie a.c., poliţiştii au depistat, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari, întrucât ar fi fost eronate.

În urma flagrantului, în aceeaşi zi, au fost puse în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume de bani (119.000 de lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterline şi 65 de leva), cinci imprimante multifuncţionale, şase unităţi PC, 15 telefoane mobile, 12 memory stick usb, 13 laptopuri, cinci ceasuri de mână, mai multe bijuterii, şapte harduri externe, 1 DVR, precum şi 62 de diplome şi certificate de calificare, două ştampile. În plus, a fost indisponibilizat un autoturism.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 370.000 de lei.

În cursul zilei de joi, 10 decemrbie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au pus în executare alte 11 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Constanţa şi Călăraşi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cinci diplome de bacalaureat, 28 de certificate de calificare, trei diplome de liceu şi trei foi matricole.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 de lei.