În această dimineaţă poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi efectuează 4 percheziţii domiciliare într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de transmitere a serviciilor de radiodifuziune fără licenţe de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru.  La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează 4 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Călăraşi, Olteniţa şi Borcea. Sunt vizate persoane bănuite că în cursul anilor 2013 – 2016, în calitate de administratori ai unui radio  local au retransmis emisia unui post de radio naţional, fără a deţine licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. Din cercetări a reieşit că, utilizarea ilegală a frecvenţelor de radio în Călăraşi şi Olteniţa ar fi împiedicat pe de o parte comunicaţiile radio în zonele şi frecvenţele respective, cât şi activitatea de administrare a spectrului radio. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că au fost reproduse  programe de calculator în vederea instalării şi rulării acestora fără a deţine licenţe în acest sens urmând ca poliţiştii să desfăşoare cercetări în cadrul unui dosar penal. Polițiștii vor pune în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.

Din informaţiile noastre, se pare că este vorba despre postul de radio local STIL FM, reprezentat de Florin Driga. Precizăm că postul de radio STIL FM a retransmis emisia Radio ZU.

Aparatura electronică a fost ridicată în vederea cercetărilor

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate vineri dimineaţă de poliţiştii călărăşeni, emisia postului de radio a fost suspendată şi toată aparatura electronică a fost ridicată în vederea cercetărilor.