Peste 250 de polițiști din Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat ieri, 5 iulie, 53 de percheziții domiciliare în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete. 38 de mandate de aducere au fost puse în executare.

 

La data de 5 iulie 2018, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București, au efectuat 53 de percheziții domiciliare în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care s-au efectuat cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie, mai multe persoane ar fi achiziționat, transportat, depozitat importante cantități de țigarete provenite din contrabandă și ulterior oferite spre comercializare pe raza județului Călărași.

Polițiștii au pus în aplicare 38 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri.

La acțiune au participat și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.