Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din București și Călărași,  împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, au efectuat trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

La data de 15 iulie 2020, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza județului Călărași, la persoane bănuite de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, în perioada iunie – iulie, doi bărbați, în vârstă de 22 și 36 de ani, ar fi achiziționat săptămânal, din județul Constanța, substanțe cu efect psihoactiv, pe care le-ar fi comercializat către consumatori din județul Călărași, la prețul de 30 de lei doza.

O persoană a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat magistraților, care au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și jandarmi.