Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din București și Călărași,  împreună cu procurorii Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Biroul Teritorial (B.T.) Călărași, au efectuat cinci percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de operațiuni cu droguri.

 

La data de 5 iunie 2020, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat cinci percheziții domiciliare pe raza municipiilor Călărași și București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

În fapt, începând cu luna septembrie 2019, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani, ar fi achiziționat săptămânal din municipiul București droguri de mare risc(cocaină, MDMA, metadonă) și de risc (cannabis), pe care le-ar fi comercializat către consumatori din județul Călărași.

La percheziții au fost descoperite și ridicate 30 de grame de cannabis, 14 comprimate de metadonă, 17 doze de cannabis, 50 de pliculețe cu cocaină, un grinder, un cântar de precizie, patru telefoane mobile, 300 de euro și 1.350 de lei.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, acestea fiind prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Față de o a treia persoană s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Totodată, față de doi bărbați, s-a dispus arestarea în lipsă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Direcției Operațiuni Speciale, iar în activități au fost angrenați și jandarmi.