Cei mai buni profesori din județul Călărași au fost premiați în cadrul evenimentului „Profesorul Anului”.

 

Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Călărași și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) au organizat, în data de 5 iunie 2019, de Ziua Națională a Educației, festivitatea pentru decernarea titlului de „Profesorul Anului”, la fiecare disciplină școlară.

La această manifestare au fost prezenți președintele și vicepreședintele SLI, Aurel Bogatu și Emil Isvoranu, inspectorul școlar general şi inspectorul școlar general adjunct ISJ Călărași, Elena Mihăilescu şi Steluța Caraion, dascăli și directori ai instituțiilor de învățământ.

Liderul Sindicatului Liber din Învățământ, Aurel Bogatu, a declarat: „Urez la mulți ani tuturor cadrelor didactice, tuturor colegilor noștri, în această zi deosebită, Ziua Educației Naționale – Ziua Învățătorului. Evenimentul nostru se încadrează în această zi festivă pentru că este un moment de bilanț, apreciere, recunoaștere și stimulare a activității cadrelor didactice celor mai merituoase, pe parcursul anului școlar 2018 – 2019. Desigur, această festivitate inițiată de SLI în anul 2008 și apreciată în mod deosebit de către Inspectoratul Școlar Județean. Drept dovadă, imediat, ISJ s-a alăturat Sindicatului Liber din Învățământ în susținerea și promovarea acestei festivități, ‘Profesorul Anului’, când, așa cum am subliniat, profesorii care au obținut cele mai frumoase rezultate de-a lungul anului, vor fi recompensați cu titlul de ‘Profesorul Anului’ și cu o sumă de bani. Nu este o sumă deosebit de mare, dar semnifică ceva, și lucrul acesta trebuie să fie apreciat”.

Profesorii premiați sunt următorii: învățământ preșcolar, Viorica Dinu, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Rostogol” Călărași; învățământ primar, Radu Maria, Colegiul Economic Călărași; limba română, Viorica Crețu, de la Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița; limba latină, Magdalena Decu, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi; limba engleză, Adela Barz, de la Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călăraşi; matematică, Cristina Bornea, de la Liceul  Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi; fizică, Constantina Enegaru, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Chirnogi; chimie, Simona Veronica Bogdan, de la Liceul Tehnologic Fundulea; biologie, Luminița Antoanela Viașu, de la Liceul „Alexandru Odobescu” Lehliu Gară; geografie, Lidia Daniela Sterienescu, de la Liceul „Alexandru Odobescu” Lehliu Gară; istorie, Liliana Gheorghe, de la Școala Gimnazială „Iancu Rosseti” Roseți; religie, Mișu Oprică Spiroiu, de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași; informatică, Adina Anca, de la Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița; discipline tehnologice, Tudora Pătrașcu, de la Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Oltenița; educație fizică, Mihai Chira, de la Școala Gimnazială „Alexandru D. Ghica” Oltenița; învățământ special, Dorina Petcu, de la Școala Gimnazială Specială Călărași; proiecte educaționale, Valentina Decu, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Oltenița; educație permanentă, Monica Vasile, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Chirnogi; Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, pentru titlul de „Școală Europeană”, director Niculai Mirică.