Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu şi galben de ninsori,  viscol în rafale de vânt puternic), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.

Un număr de 28 echipe de intervenţii E-Distribuție Dobrogea şi ale contractorilor sunt în stare de alertă din seara zilei de miercuri, 17 ianuarie, și lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți de vântul puternic.

Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe şi de circulaţia rutieră dificilă. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.

În data de 18 ianuarie, la ora 10:00, situaţia se prezenta astfel:

  • în judeţul Călăraşi a rămas nealimentată total o linie electrică aeriene de medie tensiune şi o linie parțial, fiind fără tensiune localitatea Perişoru.
  • La ora 11:00: 1 linie, Jegalia-186 abonaţi fără curent electric; 1 linie, C-tin Brancoveanu, Dragalina, Perisoru-1815 abonaţi; 1 linie Jegalia, Unirea-740 abonati. În total sunt afectaţi 2741 de abonaţi.