Consilierii locali au votat pentru modificarea perioadei de valabilitate a permiselor de “Liberă Trecere” pentru circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, în municipiul Călăraşi. Astfel, dacă înainte un permis de “Liberă trecere” avea valabilitatea doar ziua eliberării, indiferent de ora la care acesta a fost eliberat, acum, în conformitate cu noile prevederi adoptate are valabilitate 24 de ore de la data eliberării.

 Având în vedere că Primăria Municipiului Călăraşi eliberează permise de liberă trecere pentru circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, de luni până joi, între orele 08:00 – 16:30, și vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00, Compartimentul Transport Public Local a propus completarea şi modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 40/04.04.2013, deoarece după orele de program şi în weekend transportatorii care doresc să aprovizioneze cu marfă obiectivele economice de pe raza municipiului nostru nu au posibilitatea achitării permisului de liberă trecere, prin introducerea la intrările in municipiu a dispozitivelor de încasare numerar şi eliberare chitanţă.

Astfel, s-a propus modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 40/04.04.2013 privind eliberarea şi folosirea permisului de “Liberă trecere” pentru circulaţia pe străzile din municipiul Călăraşi, care va avea următorul conținut: cu valabilitate 24 de ore din momentul achitării contravalorii taxei. De asemenea, s-au modificat şi anexele care fac parte integrantă din hotărâre, în sensul că se vor  introduce litera “d” cu următorul cuprins: dispozitive de încasare numerar şi eliberare chitanţă şi litera “e” cu următorul cuprins: alte tipuri de dispozitive şi modalităţi de încasare a preţurilor.

taxa