După doar trei zile de la salvarea unei persoane din apele fluviului Dunărea, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi au intervenit în sprijinul altei persoane aflate la pescuit pe malul fluviului, în dreptul kilometrul fluvial 362.

 

În data de 19 noiembrie 2019, în jurul orei 19:20, poliţiştii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi au fost solicitaţi de lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei Călăraşi să intervină în sprijinul unei persoane care se afla pe malul românesc al fluviului Dunărea, într-o zonă greu accesibilă şi care avea nevoie de asistenţă medicală.

Poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă prin efectuarea unei misiuni de salvare, deplasându-se la locul indicat cu ambarcaţiunea ARVOR 215.

La faţa locului, a fost găsit un bărbat în vârstă de 64 de ani, în stare conştientă, căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla la pescuit.

Bărbatul a fost dus la mal de poliţiştii de frontieră şi apoi preluat de echipajul SMURD, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

În prezent, bărbatul, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi, se află în afara oricărui pericol.