Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi au intervenit pentru salvarea unei persoane aflate pe Insula Hopa, în dreptul kilometrului fluvial 373.

 

În data de 25 octombrie 2020, în jurul orei 13:55, poliţiştii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au fost solicitaţi telefonic de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi pentru a se deplasa în dreptul kilometrului fluvial 373, pe insula Hopa, unde se afla un cetățean român, în vârstă de 47 de ani care avea nevoie de îngrijiri medicale.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă cu o ambarcaţiune din dotare. Persoana în cauză a fost preluată şi adusă la mal în stare conştientă, de unde a fost transportată către Drumul Naţional 3, unde aştepta un echipaj SMURD.

Operaţiunea de preluare de la faţa locului, de transport şi de predare către echipajul SMURD s-a desfăşurat în siguranţă.

Salvarea s-a încheiat cu bine datorită eforturilor instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne implicate.