Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au intervenit pentru salvarea unui pescar, cetăţean român, care căzuse din barcă în apa fluviul Dunărea şi se afla în şoc hipotermic.

În data de 16 noiembrie 2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au fost solicitaţi de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi să intervină pentru salvarea unei persoane, aflate la pescuit, care căzuse din barcă în fluviul Dunărea, în dreptul kilometrului fluvial 370.

Poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă, deplasându-se la locul indicat, cu ambarcaţia ARVOR 215, unde au scos din apa fluviului un bărbat aflat în şoc hipotermic. Acesta a fost dus la mal şi preluat de un echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate. În prezent, bărbatul, cetăţean român în vârstă de 43 de ani, se află în afara oricărui pericol.