Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada aprilie – iunie 2019, Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin structurile sale  social – filantropice, a implementat activități care să vină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate din județele Ialomița și Călărași în cadrul cărora au fost realizate 1.502 intervenții social – filantropice și au fost oferite ajutoare materiale în valoare de 83.166 de lei.

 

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, furnizor acreditat de servicii sociale, în parteneriat cu Asociația Socio – Culturală Matei Basarab, a venit în sprijinul a 247 de persoane aflate în dificultate, care au solicitat sprijin în vederea depășirii situației de criză, în valoare de 12.958 de lei.

Prin intermediul serviciilor sociale acreditate, dar și prin Birourile de Asistență Socială ale Protopopiatelor Slobozia, Urziceni, Fetești, Călărași, Oltenița și Lehliu, au fost oferite ajutoare materiale în valoare de 73.907 lei în cadrul a 652 de intervenții social – filantropice destinate copiilor, persoanelor vârstnice, familiilor aflate în dificultate și adulților în situații de risc social.

De asemenea, în cadrul structurilor care oferă servicii sociale, în această perioadă, au fost organizate și activități de informare a beneficiarilor, cu privire la Ordinul nr. 29/2019 emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, ordin care aprobă Standardele minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte aflate în dificultate care beneficiază de servicii acordate în comunitate.