Peste 13,4 milioane de puieți forestieri au fost plantați de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva pe perioada stării de urgență, începând cu 16 martie și până în prezent, iar în total, de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier administrat de Romsilva au fost plantați peste 18,1 milioane de puieți forestieri.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară 6.186 de hectare de fond forestier, din care 3.857 de hectare de regenerări naturale și 2.329 de hectare de regenerări artificiale, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare de perdele forestiere.

De asemenea, s-au realizat lucrări de refacere a plantațiilor calamitate pe 172 de hectare și completări curente pe alte 1.264 de hectare.

În fondul forestier aflat în alte forme de proprietate și administrat de Romsilva s-au realizat lucrări de regenerare pe 624 de hectare.

Lucrările de regenerare a pădurilor administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva continuă pe raza mai multor direcții silvice, în zonele de munte.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale și 4.458 prin regenerări artificiale. În cele două campanii vor fi plantați peste 28 de milioane de puieți forestieri, cu o investiție de 199,2 milioane de lei.

În ultimii șapte ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 111.554 de hectare de fond forestier de stat și a plantat, în acest interval, peste 200 de milioane de puieți forestieri.

Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internațional. În plus, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.