Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat peste 600 de autovehicule şi au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în timpul acțiunii “Truck & Bus”, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operațiunilor Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL).

În perioada 24 – 30 iulie 2017, polițiștii au efectuat acţiunea “Truck & Bus”, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 616 autovehicule, dintre care 193 destinate transportului de persoane şi 423 destinate transportului de marfă.
În urma controalelor, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 101 celor care efectuau transport de marfă. Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului. Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.