Asociaţia ViitorPlus va planta perdea forestieră, pentru ultima dată în acest sezon, în localitatea Chirnogi, judeţul Călăraşi. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, începând cu ora 10:00. Echipa ViitorPlus va împărtăşi rezultatele proiectului de înfiinţare de perdea forestieră de-a lungul Drumului Naţional 41.

După ce în luna noiembrie a anului trecut au fost plantate primele două hectare de perdea forestieră în comuna Chirnogi, în data de 14 aprilie 2018 urmează să fie plantată ultima suprafaţă cu plopi a acestui sezon.

La evenimentul de plantare vor participa primarul comunei Chirnogi, Irinel Roman, şi 150 de voluntari, angajaţi ai companiilor partenere şi membri ai echipei de organizare.

Ziua va include şi o pauză de prânz câmpenesc, alături de voluntarii de la plantare. Evenimentul va avea loc pe Drumul Naţional 41, la ieşirea din Chirnogi spre Olteniţa.

 

Despre ViitorPlus şi „Adoptă un copac”

 

Sub umbrela ViitorPlus s-au plantat în ultimii 11 ani 65 de hectare de pădure, cu participarea a peste 11.500 de voluntari.

„Adoptă un copac!” este un proiect care ajută la creşterea suprafeţei împădurite din România. Se bazează pe atragerea de fonduri din mediul privat (firme şi persoane fizice), cu care se realizează păduri noi, care altfel nu ar exista.

Proiectul se concentrează pe locaţii cu deficit de pădure şi unde există un interes real din partea administraţiilor locale.

Asociaţia ViitorPlus vrea să realizeze cu precădere perdele forestiere, care aduc în plus faţă de beneficiile pădurii şi partea de protecţie a drumurilor şi creşterea productivităţii terenurilor agricole.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte pe care ViitorPlus le derulează de opt ani în judeţul Călăraşi este „ecOprovocarea”. De asemenea, ViitorPlus derulează programe de antreprenoriat social, reciclare şi infrastructură de mediu precum: „Recicleta”, „Atelierul de Pânză”, „Harta Reciclării”, „Bigăr – amenajare eco-turistică”.