În acest an, în județul Călărași, s-a realizat o amplă acțiune de informare cu privire la serviciul Eurodesk, destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 30 de ani.

Ce este Eurodesk

Eurodesk este un serviciu de informare pentru tineri care răspunde la solicitările acestora legate de oportunitățile de finanțare ale Uniunii Europene, precum și la cele legate de mobilitate. Serviciul de informare Eurodesk facilitează gratuit accesul la informații europene de interes pentru tineri și pentru cei care lucrează cu tinerii în 34 de țări europene.

Ce s-a întreprins în anul 2017, în județul Călărași

La nivelul județului Călărași, multiplicatorul desemnat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a pus în aplicare un program de informare adresat tinerilor din zone cât mai diverse. Astfel, au fost realizate sesiuni de informare în școlile din mediul rural, printre care se numără Liceul Tehnologic „Constantin George Călinescu” din comuna Grădiștea, Școala Gimnazială Nr. 1 comuna Curcani, Școala Gimnazială Nr. 2 din comuna Borcea, Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” din comuna Mânăstirea, dar şi în mediul urban, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași și la Liceul Tehnologic din orașul Fundulea. La aceste activități au luat parte 167 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

Totodată, cu ocazia amplului eveniment de diseminare din 24 noiembrie derulat sub titlul „Învață și dă mai departe”, la care au participat peste 150 de elevi și profesori din tot județul, cei prezenți au putut afla despre oportunitățile oferite tinerilor de serviciul Eurodesk și despre Portalul European pentru Tineret (a se vedea www.eurodesk.ro).