Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învățământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 (prima etapă). Potrivit datelor înregistrate în sistem, în primele două zile de înscriere (8 și 9 martie), până la ora 18:00, în judeţul Călăraşi au fost completate 207 cereri. Dintre acestea, 194 vizează copiii cu vârsta de şase ani împliniţi până la data de 31 august 2018, iar 14 cereri, copiii cu vârsta de şase ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018.

La nivel naţional au fost completate 31.601 cereri. În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale (MEN). Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00, e luni până vineri. În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12-18 aprilie 2018. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, ISJ Călăraşi va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.