Peste 200 de firme călărășene au fost premiate joi, 21 noiembrie, pe baza unor indicatori financiari, de către Camera de Comerț Industrie și Agricultură Călărași, pentru activitatea economică din 2018. Topul firmelor – ediția 2019 a adus în prim-plan și 20 de societăți comerciale care pe parcursul ultimilor 25 de ani au înregistrat rezultate financiare foarte bune.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și viceprimarul Viorel Ivanciu au răspuns pozitiv invitației președintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Călărași, Marian Drăgan.

În luna septembrie, consilierii judeţeni au aprobat asocierea Consiliului Judeţean Călăraşi cu CCIA Călăraşi. Conform acestui acord de asociere, finanţarea pentru crearea, editarea și tipărirea Topului județean al firmelor pentru anul 2019 s-a făcut din bugetul judeţului, iar editarea și tipărirea broșurii/catalogului, precum și organizarea festivității de premiere a Topului județean al firmelor pentru anul 2019 au intrat în responsabilitatea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi.

„Topul firmelor reprezintă o oglindă a activităţii firmelor călărăşene, un motiv pentru a persevera şi a îşi îmbunătăţi activitatea, un indicator pentru atingerea obiectivelor, dar în acelaşi timp şi un semnal de alarmă pentru administraţia judeţului în ceea ce priveşte dificultăţile întâmpinate pe ramuri de activităţi, în vederea identificării soluţiilor optime pentru sprijinul şi susţinerea antreprenoriatului. Acordul are ca obiect asocierea în parteneriat în scopul sprijinirii mediului de afaceri, a creşterii gradului de conştientizare şi de implicare a factorilor interesaţi, pentru dezvoltarea durabilă a judeţului, având la bază principiul transparenţei, profesionalismul în valorificarea experienţei specifice fiecărei părţi, sprijinul reciproc în organizarea activităţilor planificate”, se arată în referatul ce a însoțit respectivul proiect de hotărâre.