Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 30.197 de locuri de muncă.

 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (2.218), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.102), agent de securitate (1.640), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.017), manipulant mărfuri (828), vânzător (794), confecţioner asamblor articole din textile (719), lăcătuş mecanic (647), ucenic (609), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (600).

Din cele 30.197 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.688 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 17.188 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/municipale sau la sediul acestora.

ANOFM precizează că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică.