Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au intervenit, săptămâna trecută, la peste 190 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate au aplicat 372 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

 

În săptămâna 19-25 noiembrie a.c., peste 400 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Astfel, au fost organizate zece acțiuni și s-a intervenit la 194 de evenimente, dintre care 184 au fost sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. În urma activităților, au fost constatate 44 de infracțiuni, patru persoane fiind surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse trei măsuri preventive. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 372 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Inspectoratul General al Poliției Române acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.