În perioada 10-13 octombrie 2019, pe platoul din fața Consiliului Județean Călărași, are loc o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare. Pentru a marca “Ziua națională a produselor agroalimentare”, sărbătorită pe 10 octombrie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale-Direcția pentru Agricultură Județeană Călărași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași și Consiliul Județean Călărași, a organizat acest eveniment. Peste 40 de producători agricoli din Călărași sunt prezenți la această expoziție cu produse apicole, de panificație, produse de cofetărie, pește, pui, sucuri naturale, brânzeturi, legume, fructe sau flori. Deschiderea evenimentului a avut loc joi, 10 octombrie, începând cu ora 12.00.

Directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Călărași, Dionisie Tomescu, a vorbit la declarat la deschiderea oficială a expoziției: “Bine ați venit la acest eveniment! Așa cum s-a spus ziua de 10 octombrie este “Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”. Cred că tot parcursul celor 30 de ani de la 1990 până în prezent s-a observat destul de clar că piața produselor agroalimentare românești este în scădere, importurile la aceste produse atât din țările Uniunii Europene cât și din alte țări au depășit valoarea produselor românești. Este cazul de doi ani să readucem pe poziție acolo unde trebuie produsele românești, când vorbesc de produse agroalimentare românești, vorbesc de produse consacrate, produse tradiționale, acele produse fabricate pe scheme de calitate cu indicație geografică recunoscute în Europa. La acest eveniment în Călărași am încercat să aducem producători din cât mai multe sectoare după cum se vede sectorul piscicol, produse din brânză, lactate și alte derivate, produse de panificație, sectorul apicol ,partea de cofetărie cu produse vegane, legume, fructe și nu în ultimul rând sucuri naturale sută la sută. Pe parcursul celor trei zile va ureză să aveți o activitate frumoasă și poate să ne reîntâlnim și la anul.”

La deschidere a fost prezent și primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, care a dorit să adreseze câteva cuvinte: „Doamnelor, domnilor, dragi prieteni, mă bucur că se reia o activitate care de mulți ani ne-a ajutat „gospodărește”. Îi felicit pe cei de la Direcția Agricolă pentru realizarea Expoziției. Sper ca numărul producătorilor să fie din ce în ce mai mare. Văd că există producători care reușesc prin truda să cultive produse care se ridică la un nivel ridicat. Vă felicit, îi felicit pe toți cei care au venit. Să aveți trei zile bune și frumoase, iar producătorii să își vândă cât mai multe produse.”

De asemenea, a participat la deschiderea expoziției și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță: „Vă salut pe toți cei care sunteți prezenți cu aceste minunate produse românești produse în Călărași. Trebuie să felicit întreg colectivul colectivul care a reușit să-i convingă pe acești oameni să fie prezenți la acest eveniment tradițional. Să menținem tradiția an de an, noi să fim partenerii Primăria municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași și Camera de Comerț, să reușim în echipă. Dumnezeu să ne ajute și felicitări Direcția Agricolă pentru ce faceți.”