În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 434 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 32 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

 

În perioada 12 – 18 august a.c., peste 400 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate opt acțiuni și s-a intervenit la 434 de evenimente, dintre care 415 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 101 infracțiuni, șapte persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 36 de măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 676 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 350.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate zece infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 32 de permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 9.302 lei.