Acțiunile pentru siguranța comunității de săptămâna trecută au avut ca rezultat prinderea în flagrant a patru persoane, precum și dispunerea a 28 de măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 31 de conducători auto au rămas fără permis. 

    

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie a.c., peste 400 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului nostru, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 11 acțiuni și s-a intervenit la 188 de evenimente, dintre care 178 au fost sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 55 de infracțiuni, patru persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 28 de măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 682 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 228.000 de lei. Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate patru infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 31 de permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.