A doua etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare a început în data de 12 aprilie 2018.

În prima etapă au fost completate şi depuse 2.097 de cereri. A doua etapă este programată în perioada 12 – 18 aprilie.

Potrivit raportului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, pentru această etapă de înscriere sunt disponibile 777 de locuri. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie 2018. Între 24 aprilie și 4 mai, ISJ Călăraşi va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Pentru copiii care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă, părinţii acestora vor completa o nouă cerere – tip de înscriere în a doua etapă, pe locurile disponibile. Cererile – tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile.

Unităţile de învăţământ care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri – tip de înscriere în învăţământul primar, iar operaţiunile online pentru aceste instituţii de învăţământ vor fi respinse de aplicaţia informatică.

În cererea – tip de înscriere părinţii vor completa, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ la care mai există locuri disponibile. Părinţii copiilor vor depune cererea de înscriere în învăţământul primar online sau la secretariatul şcolii aflate pe prima poziţie din cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua.

Validarea cererii de înscriere se va face la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie din cele trei opţiuni exprimate pentru a doua etapă de înscriere, iar unităţile vor analiza şi soluţiona cererile părinţilor, aplicând o procedură specifică, elaborată  de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile (18 aprilie – 20 aprilie 2018).

Conform calendarului înscrierii, lista candidaţilor înmatriculaţi la fiecare unitate de învăţământ va fi afişată în data de 23 aprilie 2018.

În situaţia în care vor mai exista copii care nu au fost încă înscrişi la vreo instituţie de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi va centraliza şi soluţiona cererile părinţilor acestor copii în perioada 24 aprilie – 4 mai 2018.