În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității de săptămâna trecută, polițiștii au intervenit la peste 260 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 48 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

 

În săptămâna 1 – 8 octombrie a.c., peste 600 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 265 de evenimente, dintre care 247 au fost sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 60 de infracțiuni, opt persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse nouă măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 848 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 303.365 de lei. Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 12 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 48 de permise de conducere și au fost retrase zece certificate de înmatriculare.