Peste o mie de călărăşeni, membri de partid, simpatizanţi sau simpli cetăţeni s-au alăturat marşului de susţinere a moţiunii de cenzură depuse de Partidul Naţional Liberal în Parlament. În spirit de solidaritate, s-a dat citire moţiunii de cenzură la kilometrul 0 al municipiului, în Piaţa Prefecturii.

“Susținem demersurile făcute de parlamentarii PNL, susținem moțiunea de cenzură depusă de Partidul Naţional Liberal. Promisiunile făcute în campania electorală de PSD au fost menite să deturneze atenția tuturor cetățenilor de la problemele reale ale societății pentru a câștiga alegerile”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Partidului Naţional Liberal. Marşul a avut loc luni, 20 noiembrie, începând cu ora 17:00, în fața Consiliului Județean Călărași, vizavi de Prefectură.

Daniel Ștefan Drăgulin, președintele organizației PNL – Filiala Călărași a declarat: “Acum viața ne arată că PSD a mințit, iar noi cei din Partidul Naţional Liberal avem obligația morală să arătăm adevărul și să stopăm ceea ce se întâmplă, până nu va fi prea târziu. Derapajele economice, sociale și politice duc la dezastre greu de estimat pentru democrația românească, motiv pentru care suntem obligați să luăm atitudine. Acest lucru trebuie să-l facem împreună cu dumneavoastră, cetățeni ai României”. Moţiunea de cenzură a fost citită de secretarul general al PNL Călăraşi, Valentin Barbu .

PNL şi USR au depus în Parlament moţiunea de cenzură. Moţiunea este semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP şi de deputaţii neafiliaţi Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin.

Semnatarii solicită, prin moţiunea de cenzură “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri “distrugerea economiei”, “atacul la Justiţie” şi scoaterea României din Uniunea Europeană.