În cursul lunii ianuarie a acestui an, jandarmii călărăşeni au acţionat zilnic, la nivelul întregului judeţ, pentru menţinerea unui grad de siguranţă ridicat al cetăţenilor, executând un număr de 491 de misiuni specifice de ordine şi siguranţă publică. Astfel, în misiunile executate şi acţiunile întreprinse de către Jandarmeria Călăraşi, în luna ianuarie au fost constatate un număr de 102 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 57.400 de lei, pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru provocarea sau participarea la scandal, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, efectuarea unor acte de comerţ ambulant fără autorizaţie, fumat în incinta unor instituţii de învăţământ, apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă – 112, etc.

Totodată, în această perioadă, pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi au constatat şapte infracţiuni, cu opt autori. De asemenea, în executarea misiunilor de ordine publică la care jandarmii au acționat în sistem integrat, au fost constatate 22 de infracţiuni.

În prima lună a anului, jandarmii călărăşeni au acţionat și pentru punerea în aplicare a 52 de mandate de aducere, emise de către organele judiciare.

Misiunile executate în cooperare cu alte instituţii reprezintă un indicator important de evaluare a activităţii specifice pe linie de ordine publică a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, cele mai importante fiind cele executate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu autorităţile care gestionează activitatea silvică şi piscicolă, cu executorii judecătoreşti precum şi alte instituţii publice din judeţ.