Marţi, 30 iulie a.c, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi directorul general al Agenţiei Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, au fost prezenţi în judeţul nostru, la amenajarea hidroameliorativă Gălăţui Călăraşi. Aceştia au verificat lucrările de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii, de refacere a pereelor și de impermenabilizare a canalelor din amenajarea hidroameliorativă Gălăţui Călăraşi. Valoarea totală a investiţiei este de 80.606.252 de lei. Lucrările vor fi gata până la finalul anului. Lucrările în curs de execuţie sunt: la Staţia de pompare SPA kilometrul 388: reabilitare unităţi plutitoare (nr. 1 şi 5) şi echipamente hidromecanice, auxiliare şi electrice, reabilitare clădire şi sistem de supraveghere şi automatizare, iar la Staţia de pompare SRP1 Vlad Ţepeş: reabilitarea staţiei de pompare, echipamente hidromecanice, auxiliare şi electrice, reabilitare clădire şi sistem de supraveghere şi automatizare.

Reabilitarea reţelei de canale presupune refacerea pereelor şi construcţii hidrotehnice aferente pe următoarele canalele: Canal CA1, Canal CA Barza, Canal CA2, Canal CP, Canal CC (L = 28.971 metri liniari).

„La amenajarea de irigații Gălățui Călărași se realizează lucrări de reabilitare la stațiile de pompare, la refacerea pereelor și la impermeabilizarea canalelor. Cei 28 de kilometri de canal vor fi gata până sfârșitul anului”, a menţionat ministrul Agriculturii, Petre Daea.