Sâmbătă, la ora 11:00, va avea loc la Muzeul Municipal Călărași, lansarea de carte, „Periplu introspectiv”, a autorului Petre Manea. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi.

 

Călărăşenii sunt așteptaţi sâmbătă, 25 ianuarie, la ora 11:00, la Muzeul Municipal, să participe la lansarea volumului de poezie „Periplu introspectiv” semnat de Petre Manea.

În „Cuvânt -înainte” profesoara de limba și literatura română Georgeta Vasile va vorbi despre „convingerea fermă că volumul ‘Periplu introspectiv’ poate incita interesul oricărui tip de cititor, specializat sau nespecializat în domeniul literaturii, și va suscita apetența pentru cărțile ce vor fi ulterior publicate”.

Fost ofițer în cadrul Poliției de Frontieră, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Petre Manea a găsit în poezie locul de refugiu, raiul sufletului și adăpost gândurilor și trăirilor sale.

Pe coperta primului său volum „Suflet ca o carte” apărut la Editura InfoRapArt  din Galați, autorul ne destăinuie că pentru sufletul său, poezia este calea de urmat și ghidul său spre nemurire.

Iubitorii de poezie, curioșii care vor să afle cum îți poți găsi refugiul în poezie și toți cei care îl cunosc sau doresc să îl cunoască pe autor sunt așteptați la muzeu.

Cei care nu ştiu unde este muzeul sunt rugaţi să-şi amintească de Primăria Veche din Centru. Pentru cei care folosesc GPS-ul la orientare există varianta – strada 1 Decembrie 1918, nr. 3 – 5, pentru pietoni, și varianta strada Ion Heliade Rădulescu nr. 1 pentru șoferi.