O familie de etnie rromă a organizat miercuri, 8 august, o nuntă. Pe lângă zgomotul produs de volumul ridicat al muzicii, petrecăreţii şi-au instalat grătarele cu mici și carne în curtea anexă a Școlii Gimnaziale „Carol I”. Astfel, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Călăraşi s-a autosezizat şi a intervenit la acest eveniment, unde a aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.000 de lei.

Miercuri, 8 august, în jurul orei 16:00, un echipaj de jandarmi din cadrul IJJ Călărași, în timp ce se afla în misiune de patrulare pe raza municipiului, s-a autosesizat din cauza zgomotului produs de muzica de la un  eveniment (nuntă) organizat de o familie de etnie rromă, pe strada București, nr. 157, şi a intervenit aplicând două sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat că nuntașii, pe lângă faptul că tulburau ordinea publică din cauza zgomotului produs de volumul ridicat al muzicii, își instalaseră grătarele cu mici și carne în curtea anexă a Școlii Gimnaziale „Carol I”, drept pentru care le-au fost întocmite două procese verbale de contravenție, respectiv  pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote, faptă prevăzută la art. 2, pct. 25, din Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în curtea anexă a Școlii Gimnaziale „Carol I”, faptă prevăzută la art. 2, pct. 13, din Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică prielnic desfășurării normale a activităților, Jandarmeria Călărași recomandă cetățenilor să adopte un comportament civic, moral și responsabil, conform legilor și normelor de conviețuire socială.

foto: calarasipress.ro