Comuna Dichiseni a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru două zile. Astfel, între 3 şi 4 iunie, a fost petrecere mare în localitate. Cetăţenii au uitat de griji şi au petrecut la Zilele Comunei Dichiseni. Gospodarul primar al localităţii, Iulian Radu, este cel care s-a ocupat de organizarea acestui mare eveniment.

Ajunsă la cea de-a patra ediţie, sărbătoarea a adus bucurie pe chipul locuitorilor, aceştia uitând, timp de două zile, de grijile cotidiene. De la an la an, sărbătoarea atrage tot mai mulţi participanţi.

Iulian Radu: “De la an la an, numărul participanţilor creşte”

Această ediţie a reunit peste 2.000 de persoane, atât din comună, cât şi din localităţile învecinate. Edilul-şef al comunei, Iulian Radu, a organizat o sărbătoare reuşită, plină de dans şi voie bună, alături de nume cunoscute din muzica populară, dar şi uşoară. Fiecare localnic a primit, gratuit, din partea primăriei Dichiseni şi a Consiliului Local, o porţie de patru mici şi o doză de suc. “Am ajuns la cea de-a patra ediţie a acestui minunat eveniment. De la an la an, numărul participanţilor creşte, iar acest aspect mă bucură foarte mult. Se pare că Dumnezeu a ţinut cu noi, pentru că vremea a fost frumoasă, am avut soare. Şi preoţii din localitate au fost prezenţi. Am oferi mici şi doze de suc tuturor participanţilor. Pe scenă a fost prezent şi ansamblul nostru de dansuri, care se numeşte ‘Mlădiţele Dichiseniului’. Am încercat tot timpul să promovez copiii, comunitatea noastră, iar prin această sărbătoare dorim să promovăm localitatea. Dacă vom fi difuzaţi pe Etno TV, vom fi văzuţi de o ţară întreagă şi o să ne mândrim cu lucrul acesta. Este bine să fim văzuţ şi cunoscuţi la nivel naţional. Avem locuri frumoase aici, dar nu sunt promovate. Îi aştept cu drag pe toţi la următoarea ediţie a sărbătorii, care se va desfăşura la anul”, a menţionat primarul Iulian Radu.

Marian Dinulescu: “Aveţi un primar vrednic, care face multe, nu din gură, ci din fapte”

Au fost prezente autorităţi locale, printre care şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu, preoţii din comună şi următoarele ansambluri folclorice din judeţ: Ansamblul “Mlădițele” al comunei Dichiseni, Ansamblul “Grâușorul” al comunei Jegălia, Ansamblul “Roseți” din comuna Roseți și Ansamblul “Cununița Grâului” al comunei Modelu. “Ca în fiecare an, primarul Iulian Radu vă onorează cu Zilele Comunei. Aveţi un primar vrednic, care face multe, nu din gură, ci din fapte. Eu îi urez tot binele din lume. De fiecare dată când mă chemaţi vin cu drag în comuna dumneavoastră, comună de oameni gospodari, aşa cum e şi primarul dumneavoastră. Iulian Radu are multe realizări şi va avea în continuare. La mulţi ani, comuna Dichiseni, şi petrecere frumoasă”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu.
Scena s-a umplut cu artişti cunoscuţi precum Nineta Popa, trupele “Şogoriţele” şi “Sânzienele”, Nick de la N&D, călărăşenii Dena şi Cosmin Andrian, DJ Jungle, dar şi cu alţi solişti de muzică folclorică care sunt prezenţi la emisiunea “Vatra cântecelor noastre”, difuzată pe postul de televiziune Etno TV. Edilul localităţii Dichiseni, Iulian Radu, a avut grijă ca cei mici să se distreze pe cinste, astfel că, pentru aceştia, a fost amenajat un parc de distracţii. Zilele Comunei Dichiseni s-au încheiat cu un imens foc de artificii.