Piața Agroalimentară, cunoscută și ca Piața Mare, va intra în perioada imediat următoare într-un amplu proces de modernizare. Noul spațiu agroalimentar va cuprinde locuri amenajate pentru comercianții de fructe și legume, lactate, carne, pește, brânzeturi și flori, zonă acoperită pentru tarabele producătorilor, sector pentru vânzătorii de păsări vii, grupuri sanitare și birou administrativ.

 

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ștefan Drăgulin, a organizat, zilele trecute, o ședință operativă cu viceprimarul Viorel Ivanciu, colegii de la Direcția Urbanism, Direcția Tehnică, Economică și de la Serviciul Public Piețe şi Oboare pentru a se lua decizii importante vizavi de lucrările de modernizare a Pieței Agroalimentare din centrul vechi al orașului.

Amplasată în intravilanul municipiului Călărași, Piața Agroalimentară, cunoscută și ca Piața Mare, va intra în perioada imediat următoare într-un amplu proces de modernizare. Piața, cu o suprafață de 2.310 metri pătraţi (hala metalică plus construcțiile aferente), deservește o parte importantă a municipiului, fiind extrem de necesară.

În prezent, se lucrează la întocmirea caietului de sarcini, urmând, ca ulterior, lucrările de demolare să se încarce pentru atribuire, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP. Concomitent cu lucrările de demolare, estimate a avea un termen de execuție de trei luni, se lucrează și la finalizarea studiului de fezabilitate pentru execuția noii piețe.

Noul spațiu agroalimentar va cuprinde locuri amenajate pentru comercianții de fructe și legume, lactate, carne, pește, brânzeturi și flori, zonă acoperită pentru tarabele producătorilor, sector pentru vânzătorii de păsări vii, grupuri sanitare și birou administrativ.

În timpul derulării lucrărilor de demolare și reconstrucție, toți producătorii și comercianții vor fi mutați în incinta halei de carne.

Executivul Primăriei Municipiului Călărași dorește ca noua Piață Agroalimentară să își păstreze destinația ca și până acum și, mai mult decât atât, se va cere în caietul de sarcini să se păstreze o arhitectură tradițional românească.