Centrul Cultural Județean Călărași anunță reprogramarea piesei de teatru Angajare de clovn”, programată inițial în data de 4 octombrie 2016, pentru data de 6 octombrie 2016, începând cu ora 18:00.

 Piesa de teatru “Angajare de clovn”, scrisă de celebrul dramaturg român Matei Vişniec, în regia lui Daniel Bucur, distribuția: Ionel Mihăilescu, Magda Catone și Paul Chiribuţă, face parte din stagiunea de spectacole “Toamna Culturală” și va fi jucată pe scena sălii „Barbu Ştirbei”, în data de 6 octombrie 2016, începând cu ora 18:00.

Trei clovni, parteneri din tinereţe, se regăsesc într-o sală de aşteptare pentru o audiţie. Sunt bătrâni, depăşiţi şi în aşteptarea disperată a cuiva care să îi angajeze. După bucuria revederii, intervine angoasa competiţiei. Nicollo, Filippo şi Peppino se luptă pentru o slujbă incertă. Fiecare, convins de talentul său artistic, încearcă să se impună în faţa celorlalţi.

Toate armele sunt folosite de către cei trei clovni la pensie: intimidarea, ipocrizia, trădarea, răutatea, batjocura, violenţa. Ei sunt, pe rând, victime sau atacatori într-o lume absurdă, fără ieşire, cu accente beckettiene: absurditatea situaţiei naşte situaţii comice, în înlănţuiri nesfârşite. Se refugiază în  amintiri pentru a uita de angoasa situaţiei actuale, retrăind numere de clovnerie executate împreună cu succes. Încearcă astfel să scape de realitatea crudă: acum nimeni nu are nevoie de ei. Prietenia ce îi leagă nu reuşeşte să estompeze setea de a fi recunoscut drept cel mai bun.