Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași prezintă piesa de teatru „TOC TOC”, de Laurent Baffie, în regia lui Ricard Reguant. Piesa se va juca pe 31 octombrie, pe scena sălii „Barbu Știrbei” a CJCC Călărași, la ora 18:00. Din distribuție fac parte: Mihai Gruia Sandu, Andrei Duban, Anca Țurcașiu, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Doina Antohi și Daniel Burcea.

Scrisă de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, „TOC TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă. Deși a priori nu este o temă care să se asocieze cu râsul, dacă este abordată din perspectiva unui umor de calitate și de bun simț, spectacolul poate aduce o contribuție majoră la înțelegerea faptului că aceste tulburări sunt destul de des întâlnite în lumea reala. De fapt, în lume, peste o sută de milioane de persoane suferă de TOC – tulburare obsesiv compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frică, agitație, comportamente repetitive… Această tulburare este punctul comun pe care îl au cei șase protagoniști ai acestei comedii. Pe scurt, este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor acid de bună calitate. Această combinație, la care se adaugă performanțele actoricești de excepție ale unor actori deosebit de talentați, a transformat spectacolul într-un adevărat fenomen.

„TOC TOC” este o rară avis a comediilor bulevardiere (spectacole de comedie tipice din Paris, care se jucau în teatrele de pe marile bulevarde). Nu este un amalgam de încurcături și neînțelegeri între perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol în care situația personajelor este una specială, care se bazează pe o circumstanță unică și care aduce toate personajele sub aceeasi umbrelă. Partea distractivă și originală este că spectacolul își menține perfect dinamismul, fără să aibă timpi morți, folosind hazul unor personaje destul de bizare, fiecare posesor al unei manii semi-nebunești , personaje care ajung să îi înduioșeze pe spectatori pe măsura ce piesa curge, iar ei se lasă încet-încet descoperiți, în mod deschis, pe scenă.

Biletele pentru acest spectacol se pot achiziționa de la casa de bilete amplasată în fața sălii de spectacole „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Prețul unui bilet în sală este 50 de lei, în timp ce un bilet la balcon costă 40 de lei. Prețul este valabil doar pentru piesele incluse în stagiunea de toamnă.